Током школовања акценат је на стручним предметима чије је савладавање неопходно за рад у кухињи па тако ученици током све четири године изучавају наставни предмет Куварство са практичном наставом.
Школовање је четворогодишње и по завршеној четвротој години и положеној стручној матури ученици стичу звање кулинарског техничара.
Полагање матуре је организовано тако да ученици полажу матурски испит из Српског језика и књижевности и Куварства са практичном наставом као обавезних предмета и једног изборног предмета (према Правилнику о полагањи матурског испита). По положеној матури, ученици могу наставити своје образовање на факултетима и високим школама.
Поред теоријске наставе и часова вежби у Школи, ученици се упућују и на практичну наставу у врњачке ресторане и хотеле.
Радне компетенције кулинарског техничара:
- Припрема, сервира и декорише – предјела (хладна и топла), салате и зимнице, супе, чорбе и потаже, готова јела, јела по поруџбини, јела са роштиља, јела од риба, варива и прилоге, основне посластице;
- Саставља јеловник и мени карту;
- Израђује основне калкулације.