Директор

JCeperkovic1

   Директор школе:
   др Јелена Чеперковић

   тел/факс: (036) 611-378
   e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

Јелена Чеперковић је рођена у Врњачкој Бањи, где је завршила основну и средњу Угоститељско-туристичку школу као ученик генерације. Вишу хотелијерску школу завршава као прва у генерацији, а након Више школе завршава Економски факултет, мастер и докторске студије. Доктор је наука из области менаџмента и бизниса.

Од фебруара 1999. године ради као наставник у Угоститељско-туристичкој школи са домом ученика. Од септембра 2011. године је директор Угоститељско- туристичке школе са домом ученика.

Од септембра 2007. године до септембра 2012. године радила је као координатор за огледне образовне профиле за Завод за унапређивање образовања и васпитања.

Током 2011, 2012, и 2013. године радила је на пројекту „Друга шанса“ за Министраство просвете, науке и технолошког развоја.

Од 2004. године ради као експерт у оквиру свих пројектних активности Владине организације за образовање и међународну сарадњу у Аустрији. 

Од 2017-2022. године је била члан Управног одбора Заједнице школа, а од 2022 године члан Управног одбора Друштва директора школе Србије.

Од 2018. године председник је Секторског већа за трговину, угоститељство и туризам, именована од Владе Републике Србије.

Радови:

- Уџбеник за 1. разред угоститељско-туристичке школе „Основе туризма и угоститељства“ Завод за уџбенике

- Уџбеник за 1. разред угоститељско-туристичке школе „Агенцијско и хотелијерско пословање“ Завод за уџбенике

- Уџбеник за 2. разред угоститељско-туристичке школе „Агенцијско и хотелијерско пословање“ Завод за уџбенике

- Водич за професионалну праксу у привредним друштвима,

- Приручник „Туризам и маркетинг“

- Приручник за организатора практичне наставе

- Наставни план и програм за образовне профиле кувар, кулинарски техничар, туристичко- хотелијерски техничар, хотелијерско- ресторатерски техничар и туристички техничар

- Радне материјале за стручне предмете образовног профила туристички техничар

- Аутор је многих пројеката

- Аутор је многих обука