У оквиру манифестације „Пазарска софра на савремен начин“, одржаној 16. октобра 2025. године у организацији Туристичке организације Нови Пазар а под покровитељством Министарства туризма и омладине Републике Србије изузетно примећен наступ је имала и наша школа.
Ученик треће године образовног профила кувар, Крстић Јован, уз менторство предметног наставника куварства, Данијеле Вукојичић, је наступио у такмичарском делу у категорији средњих школа наведене манифестације.
Представљање наше школе на тему „Традиција на тањиру савременог туристе“ огледала се у презентацији трпезе сачињене од пита са копривом, пита са сиром, пита са печуркама, сармица од блитве, сармица од купуса, сармица од винове лозе, сармица од зеља, пуњеног парадајза, пасуља, пилетине са спанаћем, сира, кајмака, као и посластица и то пита са јабукама, пита са вишљама и ванилица.
Директор новопазарске туристичке манифестације Дејан Белоица изјавио је да је жири имао тежак задатак да одлучи која ће јела бити награђена у све три категорије (угоститељски објекат, предузетници и ученици средње школе).
У категорији средњих школа, наш ученик и школа је освојила треће место – пехар и захвалницу за исказану креативност, разноврсност и умешност у припреми јела и посластица.
Ученик, Јован Крстић је истакао да је ова награда подстицај за даље учење и напредовање у овој професији.
До наредне године, предстоји нам рад на припремању јела и праћењу нових трендова у области кулинарства на савремен начин.
