21. Међународна манифестација "Златне нити"

Сајам народног стваралаштва прела и посела “Златне Нити” се по 21-и пут одржао у Врњачкој Бањи у периоду од 30-31.марта 2024. године. Сама манифестација традиционално представља својеврсни сајам народне традиције, домаће радиности, културе и народног стваралаштва.

Почев од оснивања па до данас логистичку подршку манифестацији пружа наша Школа са својим ученицима и предметним професорима.

И овогодишњи наступ Школе је био у домену поставке штанда, вођења дефилеа учесника кроз град и протоколарне активности током трајања манифестације.

Школу су представљали ученици образовног профила туристички техничар, угоститељски техничар и кулинарски техничар. 

Туристичка патрола коју чине ученици образовног профила туристички техничар су традиционално, након дочека, учеснике и госте манифестације повели на дефиле и у разгледање предивног бањског парка уз осврте о незаобилазним културним знаменитостима и забавним симболима Врњачке Бање.

Доказ да је образовање наших ученика врло посвећено и очувању народне традиционалне кухиње најбоље илуструје штанд са радовима ученика образовног профила кулинарски техничар који су своје знање и вештине исказали у припреми и сервирању, декорисању управо традиционалних јела и посластица.

Јела и пића на коктелу послужили су ученици смера угоститељски техничар. 

Радови ученика Угоститељско-туристичке школе са домом ученика Врњачка Бања никога нису оставили равнодушним.

Изузетна пажња како од стране учесника манифестације, посетилаца Сајма тако и, наравно, од стране медијских кућа најбоље потврђују квалитет, разноврсност, декорацију, укус и неизоставну љубазност коју су презентовали наши ученици.