Реализација пројекта "Дух села Србије у Мостару"

Након детаљне припремне фазе, ученици наше Школе су успешно реализовали пројекат "Дух села Србије у Мостару" 12. маја 2023. године. На Тргу Мусала у Мостару промотивни штанд пројекта је својом аутентичном поставком привукао велики број посетилаца а ученици су поделом сувенира пролазницима приближили предности руралног туризма и упознали их са делом понуде коју сеоско-туристичка домаћинства попут Ранча Дебељак, Етно села Ракезић, Кедар села Гоч, Крстовграда могу да пруже. У поподневним часовима је у просторијама пријатељске Саобраћајно-машинске школе уследила презентација видео спота снимљеног за потребе пројекта као и трибина директорке др Јелене Спасојевић "Бањски и сеоски туризам као нераскивиди тотални туристички производ", а након трибине посетиоци су могли да уживају у гастрономској понуди припремљеној тако да на најбољи начин дочара лепоте села и сеоског туризма.

Ученици-реализатори пројекта су били Сара Деспотовић, Јелена Пецић, Ивана Гочанин, Марија Видић и Урош Тлачинац уз помоћ професорки Данијеле Протић, Јелене Чолић и Соње Бежановић и уз подршку директорке Јелене Спасојевић.

Активност је подржана у оквиру Пројекта "Промовисање економске диверсификације у руралним подручјима југоисточне Европе - изградња капацитета ланаца вредности у пољопривреди и руралном туризму кроз промовисање могућности запошљавања" који спроводи SWG у партнерству са GIZ.


Погледајте видео