Велики успех на Међународном такмичењу кувара у Солуну

12th International Culinary Competition of Southern Europe 2023 Thessaloniki, Greece

Ученици Угоститељско-туристичке школе са домом ученика Врњачка Бања у периоду од 17-20.фебруара 2023. године учествовали су на „12-ом Интернационалном Кулинарском Такмичењу Јужне Европе“.

Поменуто такмичење одржано је у Солуну, Грчка у организацији „Кулинарски Професионалци Грчке“.

Угоститељско-туристичку школу са домом ученика Врњачка Бања представљало је 4 ученика који су учествовали у укупно 8 дисциплина и то:

1. Андреја Арсенијевић, ментор професор Миланка Милосављевић;

2. Милан Богдановић, ментор професор Немања Милосављевић;

3. Видан Ђоковић, ментор професор Марија Чкребо и

4. Лука Бањац, ментор професор Ђорђе Стефановић.

Такмичење учесника је пратило и бодовало 16 судија „Светске асоцијације друштва кулинара“ (и то из следећих земаља: Холандија, Шри Ланка, Тајван, Египат, Немачка, Шведска, Кипар, Сједињене Америчке Државе,...).

Као једина Средња школа учесница, поред ученика Високих школа и Мастер Кулинара, можемо да се похвалимо завидним резултатом. У Врњачку Бању а слободно можемо рећи и Србију донели смо укупно 6 медаља (1 златна медаља, 3 сребрне медање и 2 бронзане медаље), 8 признања и 1 Пехар „Врхунска Трофејна Јагњетина“.

Љубав према кулинарству, труд и рад ученика, несебична помоћ и подршка ментора као и изузетна помоћ руководства Школе како током припрема тако и у реализацији самог такмичења допринели су остварењу великог успеха ученика Угоститељско-туристичке школе са домом ученика Врњачка Бања на Интернационалном такмичењу кулинара Јужне Европе за 2023. годину.