Badel barmen junior cup

На овогодишњем  Badel barmen junior cup такмичењу  у организацији угоститељско- туристичког училишта у Загребу, 26. јануара учествовало је 27 школа од којих  је била и наша  Угоститељско-туристичка школа из Врњачке Бање. У веома јакој конкуренцији од 53 ученика наше ученице Марковић Вања, Божић Анђела и Мутавџић Јелена пласирале су се веома успешно, освојивши прво и треће место за припремања коктела дуге барске мешавине и друго место за припремање кратке барске мешавине. Ученице су изјавиле да су биле почаствоване што су представљале  нашу школу на оваквој врсти такмичења и том приликом осим стечених  школских знања, показале способност декорисања и уношење креативности приликом припремања и сервирања овог пића.

Упркос треми које су ученице понеле из Србије надвладала је жеља за успехом, па су оне дале све од себе да постигну високи пласман и понесу лепе утиске из хрватске предстонице. И за њих и за наставнике била је то одлична прилика да се упознају са различитим начинима припремања коктела, његовим декорисањем и сервирањем, као и новинама у овој дисциплини.

Осим такмичења, професори који су пратили рад ових ученица Милутиновић Јованка и Иричанин Биљана присуствовале су радионицама, разноврсним презентацијама и стручном скупу где су обогатиле своја знања о савременим кретањима угоститељства.

По повратку такмичара, ментори ученица, Ђошовић Милош и Миодраговић Далибор, који су уложили изузетан труд у њиховом припремању за такмичење биће оправдано поносни и задовољни на освојене медаље на овом међународном такмичењу.