Badel barmen junior cup

Na ovogodišnjem  Badel barmen junior cup takmičenju  u organizaciji ugostiteljsko- turističkog učilišta u Zagrebu, 26. januara učestvovalo je 27 škola od kojih  je bila i naša  Ugostiteljsko-turistička škola iz Vrnjačke Banje. U veoma jakoj konkurenciji od 53 učenika naše učenice Marković Vanja, Božić Anđela i Mutavdžić Jelena plasirale su se veoma uspešno, osvojivši prvo i treće mesto za pripremanja koktela duge barske mešavine i drugo mesto za pripremanje kratke barske mešavine. Učenice su izjavile da su bile počastvovane što su predstavljale  našu školu na ovakvoj vrsti takmičenja i tom prilikom osim stečenih  školskih znanja, pokazale sposobnost dekorisanja i unošenje kreativnosti prilikom pripremanja i serviranja ovog pića.

Uprkos tremi koje su učenice ponele iz Srbije nadvladala je želja za uspehom, pa su one dale sve od sebe da postignu visoki plasman i ponesu lepe utiske iz hrvatske predstonice. I za njih i za nastavnike bila je to odlična prilika da se upoznaju sa različitim načinima pripremanja koktela, njegovim dekorisanjem i serviranjem, kao i novinama u ovoj disciplini.

Osim takmičenja, profesori koji su pratili rad ovih učenica Milutinović Jovanka i Iričanin Biljana prisustvovale su radionicama, raznovrsnim prezentacijama i stručnom skupu gde su obogatile svoja znanja o savremenim kretanjima ugostiteljstva.

Po povratku takmičara, mentori učenica, Đošović Miloš i Miodragović Dalibor, koji su uložili izuzetan trud u njihovom pripremanju za takmičenje biće opravdano ponosni i zadovoljni na osvojene medalje na ovom međunarodnom takmičenju.