Frankofonija 2015

 TREĆA SAMOSTALNA FRANKOFONIJA
«Le français passe partout»

Budući da je u celom svetu mart tradicionalno mesec frankofonije tokom kojeg se proslavlja francuski jezik, njegova lepota, raznovrsnost i bogatstvo, naša škola već tri godine ovim kulturološkim dogadjajima daje skroman doprinos.

I ove godine, učenici i profesori naše škole, su za širu javnost 3. marta u sali bioskopa Vrnjačke Banje, samostalno organizovali manifestaciju pod nazivom «Le français passe partout» .

Program koji su osmislili učenici na osnovu sadržaja koji izučavaju u školi, kao i sadržaja po ličnom izboru,obuhvatao je pesmu, glumu, recital, raznovrsne interpretacije, prikazivanje fotografije, kreiranje spota i kulinarsku izložbu.

Cilj manifestacije bio je ne samo potrvrda učenja francuskog jezika, već i ukazivanje na prožimanje aspekata francuske i srpske kulture, kao i ukazivanje na dugogodišnje prijateljske odnose izmedju Francuske i Srbije.

Učenici su i ovoga puta povezali znanja iz užestručnih i opštestručnih predmeta i tako potvrdili svoju inventivnost, kreativnost, solidarnost, sposobnost za organizaciju i ljubav prema učenju francuskog jezika.

UČENICI UTŠ NA TRSTENIČKOJ FRANKOFONIJI «ALLONS-Y ENSEMBLE!» («Hajmo svi zajedno»)

Učenici UTŠ su 24. marta učestvovali u Trsteniku na FPSP Frankofoniji zajedno sa učenicima vrnjačke, trsteničke i kraljevačke gimnazije.

Interesantni sadržaji tačaka koje su izveli, privukli su veliku pažnju i izazvali oduševljenje publike. Celokupan program propratila je televizija B 92, kao i televizija Trstenik.

Svi ovi događaji zabeleženi su na stranici facebook Francuskog Instituta-Frankofonija u Srbiji.

dsc 0294

dsc 0295

dsc 0297

dsc 0299

dsc 0301

dsc 0304

frankofonija 003

frankofonija 010

frankofonija 011

frankofonija 016

frankofonija 017