Učenici Ugostiteljsko turističke škole sa domom učenika iz Vrnjačke Banje, obrazovni profil poslastičar, su u školskoj 2021/2022 bili učesnici u projektu ERASMUS+ pod nazivom ,,Praksa u zemlji pravih turističkih i evropskih vrednosti“ koji se realizovao u Solunu, Grčka u periodu 05-18.06.2022. godine. Učenici su obavljali praksu u tri restorana i imali priliku da učestvuju u proizvodnji kako savremenih tako i njihovih nacionalnih poslastica. Takođe su imali i organizovane posete poslastičarnicama koje se bave proizvodnjom kolača, torti i sladoleda gde su se oprobali u proizvodnji i dekorisanju istih.
Iz ovih razloga, učenici su nakon završene stručne prakse imali zadatak da u svojoj školi pripreme i prezentuju poslastice koje su pripremali u restoranima u Solunu. Učenici su na časovima poslastičarstva pripremali nezaobilazne grčke baklave, moderno serviran kadaif kao i savremene poslastice atraktivnog ukusa kao što su ferero roše, red valvet, mango čiz kejk, različite vrste museva servirane i dekorisane u čašama, kao i voćne i mlečne sladolede i sorbete. Poseban akcenat su stavili na način dekorisanja same poslastice kao i na dekoraciju tanjira, jer su spoznali da pored ukusa poslastica mora da ima i vizuelni efekat kako bi užitak bio potpun. Svoje iskustvo i umeće koje su doneli iz Solunskih restorana rado su podelili sa učenicima naše škole.