Ученици Угоститељско туристичке школе са домом ученика из Врњачке Бање, образовни профил посластичар, су у школској 2021/2022 били учесници у пројекту ЕРАСМУС+ под називом ,,Пракса у земљи правих туристичких и европских вредности“ који се реализовао у Солуну, Грчка у периоду 05-18.06.2022. године. Ученици су обављали праксу у три ресторана и имали прилику да учествују у производњи како савремених тако и њихових националних посластица. Такође су имали и организоване посете посластичарницама које се баве производњом колача, торти и сладоледа где су се опробали у производњи и декорисању истих.
Из ових разлога, ученици су након завршене стручне праксе имали задатак да у својој школи припреме и презентују посластице које су припремали у ресторанима у Солуну. Ученици су на часовима посластичарства припремали незаобилазне грчке баклаве, модерно сервиран кадаиф као и савремене посластице атрактивног укуса као што су фереро роше, ред валвет, манго чиз кејк, различите врсте мусева сервиране и декорисане у чашама, као и воћне и млечне сладоледе и сорбете. Посебан акценат су ставили на начин декорисања саме посластице као и на декорацију тањира, јер су спознали да поред укуса посластица мора да има и визуелни ефекат како би ужитак био потпун. Своје искуство и умеће које су донели из Солунских ресторана радо су поделили са ученицима наше школе.