Tokom školovanja akcenat je na stručnim predmetima čije je savladavanje neophodno za rad u kuhinji pa tako učenici tokom sve četiri godine izučavaju nastavni predmet Kuvarstvo sa praktičnom nastavom.
Školovanje je četvorogodišnje i po završenoj četvrotoj godini i položenoj stručnoj maturi učenici stiču zvanje kulinarskog tehničara.
Polaganje mature je organizovano tako da učenici polažu maturski ispit iz Srpskog jezika i književnosti i Kuvarstva sa praktičnom nastavom kao obaveznih predmeta i jednog izbornog predmeta (prema Pravilniku o polaganji maturskog ispita). Po položenoj maturi, učenici mogu nastaviti svoje obrazovanje na fakultetima i visokim školama.
U nastavku Vam pružamo mogućnost da vidite koji se sve predmeti i u kom obimu izučavaju tokom školovanja:
Pored teorijske nastave i časova vežbi u Školi, učenici se upućuju i na praktičnu nastavu u vrnjačke restorane i hotele.
Radne kompetencije kulinarskog tehničara:
- Priprema, servira i dekoriše – predjela (hladna i topla), salate i zimnice, supe, čorbe i potaže, gotova jela, jela po porudžbini, jela sa roštilja, jela od riba, variva i priloge, osnovne poslastice;
- Sastavlja jelovnik i meni kartu;
- Izrađuje osnovne kalkulacije.