Upis 2020


Poštovani učenici i roditelji,

Upis u prvi razred Ugostiteljsko-turističke škole sa domom učenika možete izvršiti 9. ili 10.07.2020. godine u periodu od 8.00 do 15.00 sati dolaskom u školu ili elektronskim putem.

Konkurs za prijem dokumenata za Dom učenika je od 8. do 20.07.2020. godine. Svi zainteresovani za smeštaj u Domu treba da predaju dokumenta u navedenom terminu od 8.00 do 15.00 sati u kancelariji vaspitača u Domu učenika.

Dobro došli!

Kulinarski tehničar

Tokom školovanja akcenat  je na stručnim predmetima čije je savladavanje neophodno za rad u kuhinji pa tako učenici tokom sve četiri godine izučavaju nastavni predmet Kuvarstvo sa praktičnom nastavom.

Školovanje je četvorogodišnje i po završenoj četvrotoj godini i položenoj stručnoj maturi učenici stiču zvanje kulinarskog tehničara. 

kuv 3

Polaganje mature je organizovano tako da učenici polažu maturski ispit iz Srpskog jezika i književnosti i Kuvarstva sa praktičnom nastavom kao obaveznih predmeta i jednog izbornog predmeta (prema Pravilniku o polaganji maturskog ispita). Po položenoj maturi, učenici mogu nastaviti svoje obrazovanje na fakultetima i visokim školama.

U nastavku Vam pružamo mogućnost da vidite koji se sve predmeti i u kom obimu izučavaju tokom školovanja:

Pored teorijske nastave i časova vežbi u Školi, učenici se upućuju i na praktičnu nastavu u vrnjačke restorane i hotele.

Radne kompetencije kulinarskog tehničara:

  1. Priprema, servira i dekoriše – predjela (hladna i topla), salate i zimnice, supe, čorbe i potaže, gotova jela, jela po porudžbini, jela sa roštilja, jela od riba, variva i priloge, osnovne poslastice;
  2. Sastavlja jelovnik i meni kartu;
  3. Izrađuje osnovne kalkulacije.