Home

Konačna rang lista za prijem u Dom učenika - osetljive društvene grupe

Objavljena je konačna rang lista za prijem u Dom učenika za školsku 2018/2019. godinu učenika iz osetljivih društvenih grupa [kliknite ovde]

 

Konačna rang lista za Dom učenika za 2018/2019. godinu

Objavljena je KONAČNA rang lista za prijem u Dom učenika za školsku 2018/2019. godinu. [kliknite ovde].

Kandidati iz društveno-osetljivih grupa raniraće se posebno i lista će biti objavljena u toku dana.

Sve informacije u vezi useljenja biće objavljene u toku sledeće nedelje na sajtu škole.

 

Projekat sa školom iz Nikšića

 

Narednih šest meseci učenici nikšićke Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole i Ugostiteljsko-turističke škole sa domom učenika u Vrnjačkoj Banji sarađivaće, družiti se i učiti jedni od drugih kroz projekat „Dv(ij)e škole – jedna priča“.

Reč je o projektu koji škola iz Nikšića realizuje u saradnji sa našom školom i NVO “Drumovanja“ iz Nikšića, a koji finansira Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO).

Osnovni cilj projekta je doprinos osnaživanju stručnih i intekulturalnih  kompetencija i povećanje mobilnosti  učenika.

Opširnije: Projekat sa školom iz Nikšića
 

Glavna nagrada-takmičenje za srednjoškolce - Suveniri Srbije

Četvrtu godinu za redom Fakultet za turistički i hotelijerski menadžment Univerziteta Singidunum organizuje takmičenje za učenike srednjih stručnih škola i gimnazija. Ovogodišnja tema bila je: Suveniri - promocija turizma i simboli lokalnih identiteta.

Finale takmičenja u Beogradu je otvorio prof. dr Slobodan Čerović, dekan Fakulteta za turistički i hotelijerski menadžment, a moderator takmičenja je bila prof. dr Radmila Živković.

Opširnije: Glavna nagrada-takmičenje za srednjoškolce - Suveniri Srbije
 

Javni čas profesionalnog francuskog jezika

 

Već duže vreme Ugostiteljsko- turistička škola sa domom učenika, u cilju unapređenja nastavnog procesa, u okviru horizontalnog učenja i razmene iskustava organizuje  javne časove iz  svih nastavnih predmeta.

Tokom ovih časova koji se uglavnom odvijaju u učionicama i kabinetima škole prikazuju se raznovrsne tehnike i strategije kojima se dolazi do formiranja funkcionalnih znanja.

Ovakav tip časa održan je 1.decembra u Školskom restoranu i obuhvatio je korelaciju sadržaja iz francuskog jezika, kulinarstva, poslastičarstva, usluživanja i agencijsko-hotelijerskog poslovanja.

Opširnije: Javni čas profesionalnog francuskog jezika
 

Strana 2 od 12

Redizajnirao Serbian Design Studio